Hírek

Kedves jelenlegi és jövőbeli partnereink,

sajnos lassan vége a szezonnak, közeleg a téliesítés ideje.

Annak érdekében, hogy jövőre is gondtalanul hajózhasson és tavasszal ne érje kellemetlen meglepetés, ideje gondoskodni a szakszerű téliesítésről. Szervizünkben továbbra is a tavalyi áron vállaljuk hajók, motorok téliesítését, természetesen garanciával.

Áraink:

jet: 10.000.-+ÁFA

külmotor: 20.000.-+ÁFA

belmotor: 30.000.-+ ÁFA

Ezzel az árral megválthatja nyugalmát a téli időszakra!

Sajnos ebben az évben is találkoztunk olyan hajóval, melyet nem vagy nem szakszerűen téliesítettek. Ezzel abban a pillanatban megspóroltak pár tízezer Ft-ot. Télen a motor szétfagyott. Az új motor ára nagyságrendekkel több. Megérte?

Sok szeretettel várunk mindenkit szakszervizünkbe!


Kedves jelenlegi és jövőbeli partnereink,

ezúton szeretnénk felhívni a hajótulajdonosok figyelmét Magyarország legrégebbi magántulajdonú motorcsónak-yacht szervizének szolgáltatásaira.

35 éve vagyunk a hajósok szolgálatában,szárazföldön tároljuk a hajókat,garanciális időn belül és túl is szervizeljük az OMC-Johnson-Yamaha-Mercury-Mercruiser Volvo-Penta motorokat,hajók és motorok komplett felújításával is foglalkozunk.

Itt az ideje a tavaszi beüzemelésnek,hajó,motor átnézésének.

Mindenkinek fel szoktuk hívni ősszel a figyelmét a téliesítés fontosságára,enélkül nem szabad nekimenni a télnek.Cégünk 30.000.-Ft+ÁFA összegért vállalja a téliesítést,melyre teljeskörű garanciát vállalunk.Csak idén tavasszal hárman jelentkeztek nálunk azzal,hogy a téliesítés hiánya,illetve nem megfelelő elvégzése miatt szétfagyott a blokkja.Ezen nem lehet spórolni,később jóval többe kerül a javítás.

Mindenkit sok szeretettel várunk szervizünkbe!


EGY KIRÁLYI AJÁNLAT A KIRÁLY MOTORCSÓNAK SZERVIZTŐL!

Tisztelt jelenlegi és jövőbeli partnerünk,hajótulajdonosok!

Idén is sok szeretettel várjuk Önöket hajótárolásra,hajó-motor szervizre!

Nálunk 100 %-os biztonságban érezheti mind a hajóját, mind a benne hagyott értéktárgyait, legyen szó akár vízisíről, mentőmellényről, akár aranyóráról, pénztárcáról, amit a kedves ügyfél a hajójában hagy, az ugyanúgy, sértetlenül és hiánytalanul fogja várni a legközelebbi alkalommal is. Telephelyünkön az éjjel-nappali őrzés megoldott,napközben  a dolgozók, éjszaka kutyás biztonsági őr felügyeli a telepet.

Nálunk a sólyázás is 100 %-ban biztonságos, nem kell attól tartani, hogy a hajó esetleg leesik vagy a vonóhorog leszakad, a kollégák szakértelme és sok éves tapasztalata erre biztosíték, erre garanciát vállalunk.

 

HAJÓSOK,FIGYELEM!

Kérjük a tisztelt hajósokat, hogy az alábbi szabályokat a vízi közlekedés során tartsák be:

-az evezősöket, kajakosokat, kenusokat tartsák tiszteletben

-a vízi közlekedés során olyan mértékben közelítsék meg őket, hogy se testi épségüket, se csónakjukat,kajakjukat,kenujukat semmilyen módon ne veszélyeztessék

-lehetőség szerint ne keltsenek túl nagy hullámokat az evezősök közelében,ha véletlenül mégis előfordul egy borulás,legyenek az evezősök segítségére

-érvényesüljön az „élni és élni hagyni” elv

 

Hajólevéllel rendelkező jet tulajdonosok figyelem!

2012-től a Vízirendészet és a Nemzeti Közlekedési Hatóság kiemelten ellenőrzi a jeten lévő platformot.Amennyiben ez véletlenül hiányzik,elveszett,vagy a tulajdonos elhagyta,szervizünk megfelelő díjazás ellenében vállalja a platform felszerelését és fix rögzítését.

 

Kedves partnereink,

ezúton szeretnénk felhívni szíves figyelmüket egy új szolgáltatásunkra.

A Nemzeti Közlekedési Hatóság kijelölésével és engedélyével 2013.júniusától a Király Yacht Kft. és a West Genius Kft. végzi a hajómotorok káros anyag és légszennyező részecske kibocsátási vizsgálatát az alábbi jogszabályok alapján:

75/2005.(IX.29.) GKM-KvVM

2/2000.(VII.26.) KöViM

13/2001.(IV.10.)KöViM

Az NKH igazolása alapján a West Genius Kft. elismert próbaállomás hajómotorok javítása,beépítése,üzembe helyezése,üzemállapot ellenőrzés és mérés végzéséhez.

Mindenkit sok szeretettel várunk!

 

Kedves jelenlegi és jövőbeni partnerünk,

ezúton szeretnénk tájékoztatni mindenkit,hogy 2013-ban maradnak a 2012-es árak,mind a tárolás,mind a sólyázás vonatkozásában.

 

Kedves jelenlegi és jövendőbeli partnereink,

új szolgáltatásunkra szeretnénk felhívni figyelmüket.December 1-től április 15-ig vállaljuk gépkocsik,lakókocsik,lakóautók,stb. biztonságos tárolását,őrzését telephelyünkön.Jó megközelíthetőség,kutyás biztonsági őr!A tárolás havi díja 10.000.-+ÁFA,ettől eltérő időszakra vonatkozóan kérje egyedi ajánlatunkat.

 

Hajósok,vállalkozók figyelmébe!

Bővíteni szeretné vállalkozását,esetleg új üzleti lehetőséget keres?Eladó egy  vízi személyszállítással foglalkozó,nagy forgalmat lebonyolító  cég,Magyarország vízein érvényes hajózási engedéllyel,hajóparkkal,sok éves tapasztalattal,kiépített kapcsolatokkal.

3 év alatt garantált megtérülés, konkurrencia-mentes piac.

Ha felkeltettük érdeklődését,hívjon:06-20-9683-021 vagy 06-1-242-2372.

 

Hajótulajdonosok,figyelem!

A Horvátországban tárolt,magyar hajólevéllel rendelkező hajók szabad forgalomba helyezésével érdemes sietni,mert 2013.május 31-ig az adó 5 %,míg június 1. után 25 %!

Információ hajótulajdonosoknak a hajó regisztrációról horvát hajó regisztrációval

1.Miért kell a hajótulajdonosoknak adót és vámot fizetni Horvátország ideiglenes csatlakozásának folyamatakor a hajójuk után?

2013.július 1-vel Horvátország csatlakozik az EU-hoz és részese lesz az EU vámuniójának. Ettől a naptól az EU lakosai – a hajótulajdonosok,akik az EU-ban regisztráltak és be lettek bocsátva Horvátországba és elvesztették a közösségi áruk vámstátuszát,vagy EU-ból importált,harmadik országban regisztrált hajók esetében – ki kell tölteniük egy vámárunyilatkozatot annak érdekében,hogy szabad forgalomba helyezzék a hajót,valamint vámot és ÁFÁ-t kell fizetniük.

2.Milyen feltételek mellett fizethetik meg a hajótulajdonosok a  vámot és az ÁFÁ-t Horvátországban?

2013.január 1. és 2013.május 31. között, ha szabad forgalomba helyezik a hajót Horvátországban, az adó 5 %. A Horvátországban történő szabad forgalomba helyezéshez be kell léptetni a horvát regisztrációba,horvát zászló alatt. Minden hajó,melyre kifizették a vámot Horvátországban,mielőtt az belépett volna az EU-ba, EU-s terméknek minősül.

3.Mi az előírt eljárás a Horvátországba importált hajóknál?

Minden hajónak át kell mennie az import eljáráson és horvát regisztrációban kell lennie. A 12 m alatti hajókat a Harbour Master’s Office hajóregisztrációjába kell bevezetni,ennek a hivatalnak az alkalmazottjainak kell ellenőriznie. A 12 m feletti hajókat ugyaneme hivatal yacht regisztrációjába kell vezetni.A horvát hajózási regiszter alkalmazottai ellenőrzik.

4.Ki a potenciális kedvezményezettje az 5 %-os adónak?

Jogi és/vagy természetes személy,akinek sport vagy kedvtelési célú hajója van,és nincs vámstátusza a közösségi termékekre.

5.Mi történik, ha nem rendezem a vámot és Az adót Horvátországban?

Mivel Horvátország csatlakozik az EU-hoz,ezeknek a hajótulajdonosoknak kötelező rendezni az adót és a vámot valamelyik EU tagállamban.

6.Mennyi lesz az adó ezekre a hajókra 2013.június 1-től?

A teljes adó,mely jelenleg 25 %.

7.Mi az adó alapja?

Az adó alapja a hajó vámértéke,megnövelve a vámköltséggel.A vámértéket a vámelőírások alapján állapítják meg,figyelembe véve a hajó reális piaci értékét.Ha az alábbiak nem foglaltatnak benne a vámértékben,akkor az adóalapban lesznek:

-speciális adók,díjak és hasonló költségek,melyek a termék importálásakor fizetendők,adó nélkül

-bizományosi díj,csomagolási és szállítási és biztosítási költségek, melyeket az első horvátországi célállomásra való érkezés előtt rónak ki.

8.A vámköltséget a hajó importálására vetik ki?

Az import költség 1,7 vagy 2,7 %.Azonban ha a hajó az EU-ból,az EFTA-ból vagy a CEFTA-ból származik,vagy Törökországból, és van egy megfelelő eredetigazolás (EUR-1 formanyomtatvány vagy egy megfelelő igazolás),akkor 0 %.Ha az importálásnál nincs bizonyíték a kedvezményes származásról,az alap százalék költséget kell fizetni.A költség alapja a hajó vámértéke.

9.Kinek kell végeznie az import vámeljárást és a hajó regisztrációt a tulajdonos helyett?

A tulajdonos helyett egy meghatalmazott, horvátországi székhelyű hajózási ügynök végezheti, a hajó regisztrációját pedig horvátországi székhellyel vagy lakhellyel rendelkező jogi vagy természetes személy  (ügyvédi iroda,konzultáns,hajózási ügynök,charter társaság,kikötő és hasonlók).

10.Kihez fordulhatok részletesebb információért?

További kérdéseit elküldheti horvát,angol,német vagy olasz nyelven az alábbi e-mail címre:

Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

További információkat beszerezhet a kikötőktől,hajózási ügynökségektől,stb.

 

VÍZI JÁRMŰ BIZTOSÍTÁS

Magyarországon 3 biztosító is foglalkozik vízi jármű felelősség,illetve CASCO biztosításával:

Allianz

Generali

Uniqa

Tájékoztatásuk szerint az itt kötött biztosításokat elfogadják Horvátországban is.

Bővebb információt a feltételekről és árakról az alábbi elérhetőségeken kaphatnak:

Allianz:Izsák Péter ; Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Generali:Sala Antalné ; Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Uniqa:Gál Andrea ; Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.